Mirë se vini

Mirë se vini në uebfaqen oficiale të Shoqërisë Kulturore Artistike DUFLLA

Këtu mund të gjeni gjithçka që ka të bëjë me Sh.K.A. DUFLLA prandaj çdo informatë, material, fotografi, tekst apo video janë të mbrojtura me ligj.

Sh.K.A. DUFLLA është shoqatë joqeveritare e themeluar më 22 Prill 2016. Kjo shoqatë burron nga fshati Raçe dhe aktivitetet e saja do i zhvillon duke filluar nga vendi, me gjërë dhe jashtë vendit. Fshati Raçe karakterizohet si një ndër fshatrat me traditë kulture, fetare dhe arsimore prandaj mund të themi se ky fshat ka burimin e kulturës, artit, religjionit dhe arsimit.

Emri DUFLLA – është lumi që burron në cep të malit të thatë (mali zheden). Ky vend është ozurpuar nga shteti dhe lumi Duflla tashmë përdoret për ujë të pijshëm në gjithë teritorin e Shkupit.

Siç treguam edhe më lartë ky vend është edhe burim i kulturës dhe artit, prandaj këshilli për themelimin e Shoqërisë Kulturore Artistike vendosi që Shoqatës të ja lë emrin BURIMI – por duke potencuar emrin autokton të burimit të fshatit Raçe – pra DUFLLA.    Lexo më tepër…

Po Karikohet…