Çmimi i madh Grand Prix në Festivalin Ndërkombëtar të Folklorit Burimor DUFLLA për Shqipërinë

Përfundoi me sukses edicioni i 7-të i Festivalit Ndërkombëtar të Folklorit Burimor DUFLLA që u mbajt 3 ditë radhazi në fshatin Rashçe të komunës së Sarajit – Shkup.

Ishte ky festivali që mblodhi shtetet ballkanike në një vend për të prezantuar kultura të ndryshme. Pjesëmarrës në këtë festival ishin grupe folklorike nga Maqedonia e Veriut, Kosova, Bullgaria, Shqipëria, Greqia, Mali i Zi, Bosna e Herzegovina, Kroacia, Turqia, Rumania.

Përveç grupeve garuese pjesë e programit të festivalit ishin edhe ansamble dhe artist mysafir të qytetit tonë dhe Kosova.

Juria profesionale e përbërë nga prof. Shaqir Hasi – etnomuzikolog kryetar i jurisë, prof. Dilaver Kryeziu – etnokoreolog dhe Arif Haxhiu – rapsod vlerësuan grupet më të mira dhe vendosën që Çmimi i madh Grand Prix i Festivalit Ndërkombëtar të Folklorit Burimor DUFLLA 2022 të shkoj në Shqipëri për ansamblin KUVENDI Zalldardhë – Dibër.

Vendi i parë – QKUK Nikola Jovkov Vapcarov – Dellçevë, Maqedonia e Veriut

Vendi i dytë – Ansambli CHERNICHE – Bullgari

Vendi i tretë – Grupi Folklorik TRADITA – Kuçovë, Shqipëri

Çmimi i publikut – Ansambli CHERNICHE – Bullgari

Koreografia më e mirë – Ansambli LILJAN – Maqedonia e Veriut

Paraqitja skenike më e kompletuar – KUD BEHAR – Maoça – Bosnjë e Hercegovinë

Grupi Folklorik më i kompletuar – SHKA TINGUJT E VENDLINDJES – Stagovë, KOSOVË

Rapsodi më i mirë Idriz Çilafi – Shaban Mziu – Zalldardhë, SHQIPËRI

Veshjet më të kompletuara – QK Lokalno Nasledstvo – BULLGARI

Valltari më i mirë – Dyshja VISARET E KRRABËS – SHQIPËRI

Valltarja më e mirë – Aida Hyseni SHKA RINIA Sillare – Maqedonia e Veriut.

Shumë kultura në një vend, aty ku dufllon burimi i jetës jehoi kënga e vallja nën flamujt ballkanik. Festivali ynë çdo vit ngritet edhe në organizim edhe në realizim prandaj nga ky vit jemi edhe partner zyrtar i organizatës më të madhe botërore CIOFF seksioni Shqiptar theksoi drejtori i Festivalit DUFLLA z.Ylber Idrizi.

Vlen të theksohet se festivalin nga afër e ndoqën mbi 2500 spektator personalitete të ndryshme të kulturës e artit, politikës dhe mërgimtarët tanë nga të gjitha vendet e botës.

Komento

komente

Po Karikohet…