IDRIZI: Katër vitet e Dufllës sikur katër stinët e Vivaldit

Kryetari i ansamblit DUFLLA z.Ylber Idrizi me rastin e 4 vjetorit të themelimit të ansamblit, ka postuar disa fotografi nga themelimi të bashkëngjitur edhe një tekst ku ndër tjerash ai këto katër vitë të funksionimi të ansamblit i krahason me veprën madheshtore të kompozitorit italian Antonio Vivaldi, katër stinët.

Më poshtë ju sjellim postimin e plotë:

Katër stinë në katër vite sikur vepra e Vivaldit para 300 viteve.
Pranverë – 22 Prill 2016 aty ku filloi gjithçka në një emër autentik – DUFLLA.
Në ditën botërore të planetit Tokë nisi gjithçka. Dita kur kënga e nisur nga shekulli i kaluar vuri themelet e saja të institucionalizimit për tu bërë një mbeldhës, ruajtës dhe përpunues i thesarit tonë të begatshëm burimor.
Është dita kur vula e këngës dhe valles burimore nën flatrat e Shoqatës Kulturore gërshetuar me burimin e Zotit që ja fali fshatit tonë të bukur, rumbullakësuan logon tre-ngjyrëshe (e kuqe, e verdhë, e kaltër) simbolin e SHKA DUFLLA.
E KUQE – është ngjyrë gjaku, dashurie dhe temperamente e cila zgjon ndjenja tepër intensive dhe disponim.
E VERDHË – është ngjyra e diellit, e shkëlqimit dhe e kthjelltësisë.
E KALTËR – është ngjyra e qiellit dhe e shpirtit, e mendimeve që shpreh sinqeritetin dhe aftësinë kreative.
Gjith këto ngjyra tregojnë këmbënguljen, dashurinë, ndjenjat intenzive, aftësinë kreative që duhet të posedojnë të gjithë anëtarët që do të bëhen pjesë e familjes së madhe DUFLLA.
Pas këtij institucioni u radhitën mosha të ndryshme nga më të vegjëlit deri te më të moshuarit ku përveç vallëtarë e vallëtare, rapsod dhe instrumentalist ju bashkuan familjes sonë edhe hulumtues të folklorit e historian, albanolog e koreograf, muzikolog e profesor të sferave të ndryshme.
Gjatë kësaj periudhe ju përkushtuam burimit dhe jo turneve, zbulimit dhe jo reklamës, hulumtimit dhe jo muhabeteve.
Krijuam këngë autoktone, këngë e valle burimore që pasuruan arhivin e shoqatës sonë dhe të kulturës mbarëkombëtare.
Krijuam Festival të vetëm të folklorit burimor me përmasa ndërkombëtare me kuptimin e plotë të fjalës dhe njëkohësisht anëtare e Lidhjes së Festivaleve Folklorike Europjane e cila është pjesë e UNESCO.
Festival i cili mban emrin e vetëm unik në botë të njejtin emër me ansamblin DUFLLA.
Askush nga ne nuk e imagjinoi që përpjekja të tejkalonte edhe ëndrrat tona më të egra – ne do të krijonim një festival të nivelit europian, i cili çdo vit rritet në shkallë dhe rëndësi, një festival që frymëzon, lartëson dhe fisnikëron frymën artistike. Ngjarja jonë arriti të këtë qëllim, i cili lidhi mijëra zemra në ritmin e muzikës popullore dhe tregoi se nuk ka kufij për miqësinë dhe filantropinë.
Të vazhdojmë me vepra të tjera për një krijimtari të re historike.
Urime 4 vjetorin DUFLLA ime e bekuar.

YLBER IDRIZI
Kryetar i Ansamblit dhe Drejtor i Festivalit DUFLLA

Komento

komente

13 Trackbacks & Pingbacks

 1. Linkedin count
 2. 대구웨딩홀
 3. สล็อตเว็บตรง
 4. ดิจิเซิร์ฟ
 5. dragongaming
 6. สล็อตวอเลท ไม่มีขั้นต่ำ
 7. David Bolno and Dr Stacy Pineles
 8. illegaal slaappillen kopen
 9. mcx for sale
 10. autoevakuト…ija
 11. yoursuper magic mushroom recipes
 12. คู่มือนักพนันออนไลน์
 13. Buy Testoviron (Propionate)

Comments are closed.

Po Karikohet…