Xhemshit Krosi

Xhemshit Krosi  (1901 – 1993)

Xhemshit KrosiVeterani i arsimit Xhemshit Ali Krosi, siç e therrisnin në këtë anë edhe molla Xhemshiti, i takon gjeneratës së parë të arsimit shqip në Derven të Shkupit.

U lind në fshatin Rashçe më 13.09.1901. Dituritë e para i mori në vendlindje. Në Shkup kreu Medresen Ismaili. Follimisht punoi si imam në fshatrat Satapetkë, Graçan dhe Nikishtan të Shkupit. Pas ndjekjes së një kursi administrativ, prej 01.01.1925 punoi si nëpunës në Komunën e Rashçes. Pas përjashimit nga puna më vitin 1931 (për shkaqe politike) përkohësisht përsëri punoi si imam në fshatin Bllacë dhe në Rashçe dhe pas një kohe  përsëri kthehet me punë në Komunën e Rashçes.

Që nga viti 1934 dhe deri më 1941, punoi në shkollën e Rashçes ku ligjëroi lëndë të fesë islame.

Veterani Xhemshit Krosi, pas Luftës së Dytë Botërore, respektivisht prej 29.02.1945 emërtohet mësues në Shkollën fillore Drita në Rashçe.

Shkollën Normale Liria në Shkup, e kreu përmes kurseve dhe seminareve pedagogjike që organizoheshin asokohe.

Gjatë punës si mësues punoi në fshatrat: Rashçe, Krushopek, Sullare e Epërme, Llaskarcë, përsëri në Rashçe, më pastaj në Kopanicë, përsëri në Rashçe, më pas në Raoviq, në Bojanë dhe më në fund përsëri në Rashçe prej ku më datë 01.09.1964 pensionohet.

Veterani Xhemshit Krosi, si mësues ndër të parët në Derven të Shkupit, dha kontribut të çmueshëm në edukimin dhe arsimimin e gjeneratave. Siç thekson i biri i tij, ai si mësues përjetoi çaste të lumtura, por ka përjetuar dhe përballuar edhe shumë rrebeshe nga politika antipopullore.

U nda nga jeta më 1993.

Komento

komente

43 Trackbacks & Pingbacks

 1. RACHEL
 2. glock 17 gen 4 california
 3. bonanza178.site
 4. glock com usa
 5. สล็อตเว็บตรงไม่มีขั้นต่ำ
 6. ศูนย์บริการลูกค้า
 7. ufa
 8. buy cz guns
 9. 홀덤사이트
 10. สล็อตวอเลท ไม่มีขั้นต่ำ
 11. visit the website
 12. ทดลองเล่นสล็อตออนไลน์
 13. 코인선물거래
 14. best way to make passive income
 15. earn passive income
 16. find this
 17. mossberg 51.22 for sale
 18. mp3juices.io
 19. betta fish for sale
 20. เซ็กซี่บาคาร่า
 21. 다시보기
 22. Magic Mushrooms For Sale
 23. ยูเรเนียน
 24. nagaqq
 25. นำเข้าสินค้าจากจีน
 26. Strong Pain Killers
 27. Mushroom Microdoses Capsules
 28. sbo365
 29. เว็บพนันออนไลน์
 30. yehyeh
 31. Weed for sale online
 32. ติดเน็ตบ้าน ais
 33. 220.lv
 34. fryd bar
 35. buy tikka guns
 36. alpha88 thailand
 37. horse medicines
 38. slot online
 39. วิเคราะห์บอล
 40. 토렌트
 41. 20164 Homes for Sale
 42. เขียนโปรแกรม
 43. paito hongkong

Comments are closed.

Po Karikohet…